Studiowanie tej specjalności pozwala uzyskać wiedzę i umiejętności niezbędne do pełnienia funkcji kierowniczych w branży hotelarskiej i gastronomicznej zgodnie z międzynarodowymi standardami. Jest to wiedza dotycząca istoty, organizacji, funkcjonowania i rozwoju zakładów gastronomicznych oraz obiektów hotelarskich w aspekcie wymagań prawnych, społeczno-ekonomicznych i technologicznych, a także marketingu usług hotelarskich i gastronomicznych i obsługi klientów. Absolwenci tej specjalności mają szansę zostać poszukiwanymi fachowcami w branży hotelarskiej i gastronomicznej. Mogą również samodzielnie prowadzić restaurację, pensjonat, czy też hotel.
Nazwa przedmiotu | Punkty ECTS |
---|---|
Zarządzanie w hotelarstwie i gastronomii | 2 |
Marketing w hotelarstwie i gastronomii | 2 |
Organizacja usług gastronomicznych | 2 |
Organizacja przedsiębiorstwa hotelarskiego i gastronomicznego | 2 |
Razem specjalność | 8 |
Wszystkich zainteresowanych naszą ofertą studiów wyższych zapraszamy do kontaktu.